Kruidenwandeling

Tijdens eens kruidenwandeling neem ik je mee in de wondere wereld van wilde planten en kruiden. Ik laat je zien waar ze groeien, hoe je ze kan herkennen en ik geef kort uitleg over hoe je ze kunt gebruiken. Zowel cullinair als ter ondersteuning van de gezondheid.

Welke kruiden en planten we vinden is afhankelijk van de tijd van het jaar en plek waar we wandelen. Langs sloten vind je weer andere planten dan langs een bosrand. En je zult versteld staan wat er allemaal voor eetbaars in een park, straat of eigen tuin groeit.

Heel veel onkruiden zijn zeer gezond voor ons (Er moet wel goed opgelet worden waar ze groeien en in welke omstandigheden). Brandnetels groeien bijvoorbeeld graag op nitraatrijke grond en op plaatsen waar (te)veel mest ligt groeien ze zeer uitbundig. Maar je kunt je voorstellen dat deze planten al flink aan het werk zijn om de aarde te zuiveren en dat ze dan niet meer zo geschikt zijn om als reinigend kruid voor de mens te dienen.

In het voorjaar, de zomer en het najaar geef ik regelmatig kruidenwandeling met als startpunt Tuinpark Laakzijde aan de Achterhoekerweg 21 in Amersfoort Vathorst. Houd hiervoor de agenda op mijn website in de gaten. De kruidenwandeling duurt meestal een uur en er is vaak de mogelijkheid om nadien iets te nuttigen in het theehuis van Land in Zicht.

Afbeelding5

Datums kruidenwandelingen in het voorjaar

  • 29 mrt 13 uur-14 uur
  • 05 apr 13 uur-14 uur
  • 12 apr 13 uur-14 uur
  • 19 apr 13 uur-14 uur

Kosten: € 7,50 (graag van te voren aanmelden)

Aanmelden en betalen kan op de meerdere manieren:

Via Whatsapp 0633034248 of mail info@curadiflora.nl (Dan stuur ik je een factuur of je betaald met een QR code ter plekke)

Of via deze link https://hipsy.nl/shop/41800-kruidenwandeling (dan heb je betaald en tegelijkertijd ook aangemeld)

Op aanvraag verzorg ik kruidenwandelingen voor bedrijven en hiervoor kun je een offerte aanvragen bij mij. Neem contact met me op telefonisch op 0633034248 of via de mail op info@curadiflora.nl. De kruidenwandelingen zijn voor maximaal 25 mensen.

Back to Top