Margreet

Mijn naam is Margreet van de Pol. Ik ben een levendige, creatieve en energieke vrouw met ambitie en een enthousiast en vastberaden karakter. In 2023 ben ik met mijn dochter verhuist naar Amersfoort. We wonen nu samen met mijn huidige man en vormen met zijn drie kinderen een samengesteld gezin. Een gezellige drukke boel!

In 2017 ben ik begonnen met mijn eigen onderneming, Dat heette toen nog Prakrijk Cura en ik gaf massage en coaching. Gaandeweg begon ik te veranderen en merkte dat ik geen massages meer wilde geven en meer met groepen wilde werken. Mijn passie voor het werken met de geneeskrachtige werking van planten wilde de wereld in. Ik begon met dagen te organiseren waarin ik mensen leerde een verbinding te maken met de geneeskrachtige werking van planten en ik gaf basis kennis en maakte producten ervan. Zoals een bloesemremedie, tinctuur, olie of zalf.

Bij mij kun je terecht voor individuele coaching en ik werk daarbij met de levende planten energie, vaak ontstaat er in een coachingsessie ook een individuele opstelling.

Sinds ik in Amersfoort woon richt ik mijn activiteiten ook op kinderen. Ik organiseer de kruidenclub, het kruidenlab, kinderfeestjes, ik ben werkzaam als natuurfunctionaris en verzorg de natuureducatielessen voor een ABC school in Amersfoort Vathorst. Samen met de ander natuurfunctionarissen in Amerfoort vormen we een energiek en ambiteus team!

Samen met de tuinder en de vrijwilligers heb ik een medicinale kruidentuin aangelegd die aangelegd in de tuinderij van Land in Zicht, de onderneming van mijn man. . Ik maak zelf producten van de kruiden, zoals tincturen, olie, zalf en bloesemremedies. Ze zijn ook te koop bij mij. Daarnaast verzorg ik kruidenwandelingen zowel particulier als voor bedrijven.

Ik geef ook les vanuit de kruidentuin. Ik neem de kinderen tijdens de kruidenclub mee de tuin in en laat ze alles meemaken het hele jaar door. Ze leren zaaien, oogsten, drogen, zaden ooogsten. Ze leren de grond voor te bereiden, onkruid wieden, ze leren wat je allemaal met deze planten kunt doen en maken.

Toekomst visie:

Mijn toekomstvisie is om een lesprogramma te maken voor BSO medewerkers zodat ze zelf met de kinderen van de naschoolse opvang aan de gang kunnen met de kruiden. Ik wil binnenkort starten met een pilot. Ben je werkzaam bij een BSO? En heb je interesse? Mail me op info@curadiflora.nl

Back to Top